ARTISTER MAIFEST 2023

MORTEN ABEL med Band

Som alltid kan man forvente allsang og fest når Morten Abel tar med seg bandet og sitt fantastiske låtunivers på veien. Få artister her til lands har en like suksessrik og mangslungen karriere som Morten Abel, og med hits som «Be My Lover», «Lydia», «Tulipz», «Hard To Stay Awake», «Doberman» og «Frøken Vilikke», Cries just like a baby, Bullit me, Can i trust you ++++++ trenger han knapt noen nærmere introduksjon. Veien fra Bodø til Stavanger, fra Mods og The September When til Peltz og to tiår som definerende soloartist er lang og brokete. Men fellesnevneren for Abels musikalske eskapader er låtteften, som har gjort så å si alt han har rørt ved til både kritikerroste utgivelser og kommersiell suksess. I februar 2015 ble Morten Abel tildelt Spellemannprisen sin hederspris. I desember 2017 ble han innlemmet i Rockheim Hall Of Fame. Abel har vært i rampelyset i snart en mannsalder, og er og forblir en av få ekte popstjerner vi har her til lands. Både salgstallene, prisene og konsertene på merittlisten hans forsvarer denne statusen, og mannen er for lengst en levende legende i norsk musikkliv.

ADMIRAL P.

Admiral P er født i Zambia, hvor han vokste opp de første 13 årene av sitt liv, nærmere bestemt i Lusaka, hovedstaden. Med norsk far og Zambisk mor har han hatt en unik oppvekst og livsreise. Først som hvit norsk-afrikaner i Zambia, for deretter å flytte til et helt ukjent Norge, hvor han så norsk ut, men slettes ikke var det. I tillegg, kort tid etter ankomsten til Norge, gikk hans far bort.

De første årene i Norge var preget av ungdomsopprør og tilpasningsproblemer, forståelig nok. Men musikken kom tidlig inn i livet til Admiralen, via morens reggaeplater ble han inspirert av musikksjangerens budskap om kjærlighet og samhold og fant etterhvert ut at dette var en mangelvare her til lands. Når han så møtte og ble kjent med Selecta Daniel «Lion» var saken grei. De to startet Norges ledende reggae sound system Jah Ark Manifest i 1999, og siden har de spredd reggaemusikk i Norge
Admiral P har et sjeldent talent som har satt sitt unike preg på en sjanger som både er sterkt voksende og som har rukket å bli en del av den norske populærkulturen. Etter et solid knippe med hits: «Spinnvill», «Snakke Litt», «Kallenavn» og «Engel» (over 60 millioner Spotify spins) har han for lengst etablert seg som en av Norges største solo-artister.
Admiral P trenger knapt en introduksjon lenger. I 2015, vant han og Nico D Spellemannprisen for årets hit «Engel». Med en egen teft for å lage catchy, moderne, men allikevel et tradisjonsfestet uttrykk har Admiral P jobbet seg opp og frem som artist på ikke bare den norske men også den skandinaviske reggaescenen. Når han i tillegg leverer ett forrykkende liveshow sammen med det velrennomerte 9 mannsbandet The Global Citizen Band, så er det enkelt og forstå at han også er blitt en av de mest ettertraktede artistene på det norske livemarkedet.

Singler
Kallenavn: 23 millioner streams totalt (18 uker top40 på VG lista, peaket på #2)
Engel: 20 millioner streams totalt (14 uker topp 40 og peaket på #1)
Snakke Litt: 11 millioner streams totalt (18 uker top40 på VG lista, peaket på #4)
Spinnvill: 5 millioner streams
Fy Faen: 3 millioner stream
Gjør Så godt Du kan: 3 millioner streams
Hatere: 1,5 millioner streams
Bobler: 1 millioner streams
EP:
Jobber Overtid – solgt til gull

Album:
Selvtillit & Tro (27 uker på topp 40 på VG lista album, peaket #20 )
Streamet over 10 million ganger, og solgt til Gull

AUSEKARANE

Disse gutta er blitt et musikalsk Ausekarane lover et helt nytt sjøstjernespekka show når de 13.mai bestiger scenen i MAIFEST-teltet. Strilakultur og kystmusikk servert med reinspikka moro, en god porsjon galskap, og ikke minst et band med fantastiske musikere!
Gjør deg klar til et rykende ferskt show med ellevill humor og fengende musikk. Dette showet MÅ du bare få med deg!

Meny